de adviseurs

 Jos Gunneweg

Jos Gunneweg (1946), adviseur-onderzoeker van groot gunneweg delft restauratie advies & bouwmateriaalkundig onderzoek, is autodidact.

Van 1970–1981 molenconsulent bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. 1981–1998 directeur van de Stichting De Schiedamse Molens en het Nederlands Gedistilleerd Museum eveneens te Schiedam. Was de gespecialiseerde molenarchitect bij de herbouw van de Schiedamse molen De Nieuwe Palmboom. Vanaf 1998 free – lance projectadviseur. Van 2001–heden toegevoegd onderzoeker TU Delft faculteit CiTg, bij het totaalonderzoekproject "aanpak vochtproblematiek massief metselwerk".

Zijn invalshoek daarbij is de wisselwerking tussen "vakmanschap" en "natuurwetenschappelijke kennis" op het eindresultaat van ambachtelijke productie- processen. Hiervan maakt deel uit zijn studie van historische bouwkunde handboeken en oude bouwbestekken in wisselwerking met de resultaten van actuele wetenschappelijke studies. Is in de praktijk van het restaureren van metselwerk door schade en schande wijs geworden m.b.t. de beperkingen die de toepassing van veelbelovende bouwchemische preparaten met zich meebrengen en idem in die van de baksteenmarkt, op het punt van de vereiste hygrische eigenschappen van restauratiebaksteen.

De implementatie van de resultaten van onderzoek en advies in het bouwproces is een specifiek eigen aandachtsgebied.

Dr ir Caspar Groot (1940), was vanaf de oprichting tot 31-12-2012 adviseur onderzoeker van groot gunneweg delft, restauratie advies & bouwmateriaalkundig onderzoek en heeft per datum zijn advieswerk in een andere vorm gegoten.

Sinds 1-1-2016 is groot gunneweg delft, restauratie advies & bouwmateriaalkundig onderzoek overgenomen door Nebest B.V.